Het heeft ruim 7 jaar geduurd, maar afgelopen weekend werd Diablo IV dan eindelijk onthuld. Blizzard Entertainment is op dit moment hard aan het werk om de volgende telg in de dungeon crawler-reeks neer te zetten, al weten we nog niet wanneer we de game mogen verwachten.

Er zijn wel al een aantal nieuwe details onthuld. Tijdens een panel op BlizzCon 2019 werd er gevraagd of Diablo IV ook een offline-modus zal hebben. Angela Del Priore – lead designer bij Blizzard – gaf hierop aan dat er geen ondersteuning zal zijn voor een dergelijke modus:

“We are not going to support an offline mode,. But as I said before, nothing in Diablo 4 is going to require partying up. You can play solo and dungeons are private. Campaign quest areas will [also] remain private.”

Dit betekent echter niet dat je Diablo IV met andere spelers moet doorlopen, volgens Del Priore kun je de game namelijk ook solo spelen. Desondanks is het een opmerkelijke ontwikkeling. Hoewel de pc-versie van Diablo III al vanaf launch een internetverbinding vereiste, waren de PlayStation 4 en Xbox One versies wel offline speelbaar. Mogelijk dat de ‘verplichting’ nu met het ‘live service’ aspect van Diablo IV te maken heeft.

Diablo IV moet verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.