PlayStation VR-bezitters kunnen volgende week weer aan de slag met een grotere titel dan het gros van de VR-games. Op 13 november zal Last Labyrinth uitkomen voor de virtual reality-headset van Sony voor de PS4.

In games kom je geregeld in de schoenen te staan van iemand die niet bepaald het geluk mee heeft, maar Last Labyrinth maakt het wel heel erg fraai. In deze game moet je ontsnappen uit een villa wat op zich al een uitdaging vormt, maar je zit ook nog eens vastgebonden in een rolstoel. Er is gelukkig wel een meisje die je kan helpen, alleen zij kan je niet verstaan.

Last Labyrinth lijkt op het eerste gezicht wellicht een nietszeggende game – mede doordat de aankondiging en release zo kort op elkaar zitten – maar er hebben toch aardig wat grote namen aan meegewerkt. Zo is de regisseur, Tetsuya Watanabe, bekend van Puppeteer en The Last Guardian. De lead character animator, Atsuko Fukuyama, werkte mee aan ICO en Shadow of the Colossus en environment artist Michiko Kusaba was mede verantwoordelijk voor de Gran Turismo-reeks.

Er is ook een trailer van de game vrijgegeven en die kan je hieronder checken.