De verhalen van Geralt of Rivia verschenen officieel voor het eerst in 1992 in de bundel met korte verhalen die ‘The Last Wish’ heet. De Poolse schrijver Andrzej Sapkowski wist een uitgebreid en duister fantasy universum neer te zetten, maar toch duurde het ruim 15 jaar totdat de The Witcher franchise uitgroeide tot een waar fenomeen. In 2007 verscheen namelijk de RPG van de hand van het eveneens Poolse CD Projekt RED.

Inmiddels zijn we zelfs zo ver dat Netflix de laatste hand legt aan een live-action serie, die eind december verschijnt op het streaming-platform. Mocht de serie een succes zijn, dan is het goed mogelijk dat we nog veel meer van Geralt of Rivia gaan zien. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft namelijk in een gesprek met SFX Magazine aangegeven dat ze al voor zeven seizoenen aan verhalen in haar hoofd heeft zitten.

“We don’t have a second season yet – God willing we will – but right now it’s just about, ‘How do you set up stories that really capture audiences for years at a time?’

The worst thing we could do is put all of our energies just into season one, and not be thinking about where these characters can grow to.”

Ze benoemt hier dus wel dat het nog niet helder is waar een eventueel tweede seizoen over zal gaan, maar het is duidelijk dat Hissrich en Netflix hoge verwachtingen hebben van de aankomende fantasy-serie. Het eerste seizoen van The Witcher verschijnt op 20 december op Netflix.