Fans van Life is Strange 2 kunnen waarschijnlijk niet wachten tot het december is, dan verschijnt immers de laatste episode van Dontnod Entertainment’s avonturen titel. De Franse studio heeft weer een nieuwe video vrijgegeven die ons uitlegt hoe Daniel’s opvoeding werkt naarmate het verhaal vordert.

Het is namelijk zo dat je keuzes in de eerste vier episodes, waarvan er tot nu toe meer dan vijftig zijn geweest, een impact hebben gehad op Daniel’s karakter en ontwikkeling. Afhankelijk van wat je Daniel wilt leren krijgt hij moraliteits- of verbroederings-punten toegewezen, die vervolgens weer invloed hebben op hoe Daniel op een later punt reageert op de gebeurtenissen in zijn leven.

Het is een interessant systeem en een toffe afwijking van de bekende goed/kwaad systemen die we bijvoorbeeld eerder terugzagen in Mass Effect en inFAMOUS. De video duurt bijna 11 minuten en staat hieronder voor je klaar. We willen je wel waarschuwen voor eventuele spoilers, mocht je de game nog niet gespeeld hebben.

De laatste episode van Life is Strange 2 is vanaf 3 december beschikbaar.