Herinner je je nog de gamescom van 2014? Konami dropte indertijd vrij plots het wel erg mysterieuze P.T. in de PlayStation Store, wat uiteindelijk een grote teaser bleek te zijn voor Silent Hills, een titel waar toen grote namen als Hideo Kojima, Guillermo del Toro en Norman Reedus aan gekoppeld waren. Jammer genoeg werd de geplande game een tijd later geannuleerd, tot grote spijt van vele fans.

Ook Norman Reedus, die de hoofdrol op zich nam, was indertijd ontgoocheld dat Silent Hills niet gemaakt zou worden, maar nu blijkt dat die ontgoocheling voor hem slechts van korte duur was. Sterker nog: in een interview met Hollywood Reporter zei hij dat hij, achteraf gezien, blij was dat Silent Hills er niet kwam. Dit omdat hij namelijk opnieuw de kans kreeg om met Kojima samen te werken, maar dan aan een andere game die waarschijnlijk wel belletjes doet rinkelen: Death Stranding.

“When that [Silent Hills] went away, I was bummed, but when Hideo described what we were doing next, I completely forgot about it. I was like, thank god that didn’t work because this is way better. This is a completely different thing. I’ve really gotten to know the mind of Hideo a little bit. I like the fact that Silent Hills didn’t happen, to be honest, because I’ve gotten such a peek into the way he works and the way he thinks, and I’m completely blown away by this guy.”

Reedus is dus alleszins grote fan van het geniale brein van Kojima en blikt in het interview op een zeer positieve manier terug op zijn ervaringen tijdens het maken van Death Stranding. Intussen staan al verschillende Death Stranding reviews online die ook fan zijn van Kojima’s laatste werk, maar ook reviews die de game net iets té speciaal vinden. Wij waren alleszins erg enthousiast in onze review.

Death Stranding is vanaf morgen verkrijgbaar voor de PS4. Een pc-versie volgt in 2020.