Welk platform je voorkeur ook geniet: iedereen is en blijft een gamer en iedereen verdient het om met volle teugen van allerlei games te mogen genieten. Nog leuker is het kunnen genieten van games samen met je vrienden, iets wat vroeger echter alleen mogelijk was als jij én je vrienden op hetzelfde platform speelden.

De laatste tijd komen er wel steeds meer titels uit die de grenzen tussen de verschillende platforms negeren en opteren voor een zogenaamd cross-play systeem. Het toekomstige Diablo IV van Blizzard Entertainment mikt erop om één van deze cross-play titels te worden, maar die plannen zijn momenteel nog niet helemaal zeker.

In een interview met de executive producer van Diablo IV, Allen Adham, door The Telegraph, werd kort even gesproken over de mogelijkheid tot een cross-play functie:

“We’re very excited about cross-play. There are technical details and details to work through with the first parties, but it’s our goal to get to cross-play.”

Neen, er is dus nog geen officiële bevestiging, maar de intentie is er dus alleszins zeker wel. Gezien de titel momenteel nog volop in ontwikkeling is, moeten bepaalde features logischerwijs nog getest en goedgekeurd worden, waardoor het waarschijnlijk wat te vroeg is om nu al veel beloftes te doen.

Intussen weten we wel al dat Diablo IV online-only zal zijn, maar of die online functies de grenzen tussen de verschillende platformen uiteindelijk zullen overstijgen, is nu nog niet bevestigd.

Een releasedatum voor Diablo IV is momenteel nog niet bekend.