Guerrilla Games’ Hermen Hulst is niet langer enkel en alleen verantwoordelijk voor zijn eigen studio, want hij krijgt er plots 14 interne PlayStation ontwikkelstudio’s bij. Hij is namelijk de nieuwe Head of Worldwide Studios en neemt de rol van Shuhei Yoshida over die deze functie eerder bekleedde. Shuhei Yoshida blijft wel bij Sony Interactive Entertainment, maar hij gaat nu de banden van Sony Interactive Entertainment met externe indie ontwikkelaars onderhouden.

Ergens is het toch wel bijzonder dat iemand van Nederlandse bodem zo hoog in de top bij Sony Interactive Entertainment is binnengekomen. Natuurlijk liegt zijn CV er niet om en is de positie welverdiend, maar hij is wel de eerste Nederlander die zo’n hoge functie bij het van origine Japanse bedrijf bekleedt.

Hermen Hulst vertelt het volgende over zijn nieuwe positie:

“I have worked closely with PlayStation and the entire Worldwide Studios family since 2001, and I have the utmost respect and admiration for the creative talent and ambitious ideas within the network of studios across the US, Europe, and Japan,” zegt Hulst in een statement.

“I am beyond excited to have the opportunity now to lead such an inspired and talented team whose singular mission is to build amazing games for PlayStation fans.”

Zoals verwacht is hij dus heel enthousiast om aan de slag te gaan binnen zijn nieuwe functie. Hermen Hulst krijgt de kans om met de meest getalenteerde studio’s ter wereld samen te werken en dat is een uitdaging waar velen alleen maar van kunnen dromen.

We feliciteren Hermen Hulst met deze nieuwe uitdaging en wensen hem veel succes met zijn nieuwe functie. Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw zullen met z’n drieën in de rol van studio hoofd stappen om Guerrilla te leiden, nu Hermen Hulst is gepromoveerd.