Heel veel weten we nog niet over de PlayStation 5, maar wel is bekend dat verschillende ontwikkelaars al een devkit in huis hebben. De eerste PlayStation 5 games zijn dus in ontwikkeling en vooralsnog ziet het er goed uit, dat is althans de feedback die Sony van ontwikkelaars krijgt. Dat stelt PlayStation CEO Jim Ryan in een interview met Gamesindustry.biz.

Van verschillende ontwikkelaars en uitgevers heeft Sony begrepen dat de PlayStation 5 erg gemakkelijk is om voor te ontwikkelen. Het gaat zelfs verder, want het zou het makkelijkste PlayStation platform ooit zijn waar ze games draaiende op kunnen krijgen.

“One thing that makes me particularly optimistic that what we’re hearing from developers and publishers, is the ease in which they are able to get code running on PlayStation 5 is way beyond any experience they’ve had on any other PlayStation platform.”

Dat is goed nieuws, want toegankelijkheid is heel erg belangrijk wil Sony veel ontwikkelaars aanspreken. Een voordeel is natuurlijk wel dat de console voortborduurt op de basis van de PlayStation 4, die op zichzelf in tegenstelling tot de PlayStation 3 ook al stukken gemakkelijker was om games voor te maken.