Op het moment zijn verschillende grote exclusieve PlayStation 4 games tijdelijk te spelen via PlayStation Now. Dat heeft alles te maken met een grote push om de service meer aan de man te brengen, maar dat betekent niet dat Sony first-party exclusives in de toekomst sneller via PlayStation Now zal releasen.

Sony stelt via monde van Jim Ryan, PlayStation CEO, in een interview met Gamesindustry.biz, dat ze exclusieve titels op een schone en pure manier willen releasen. Sommige van deze games zijn heel erg speciaal en waardevol en zo moeten die games ook behandeld worden.

“That’s where we stand right now. But our stance on the inclusion of first party games in PlayStation Now in terms of what we’ve done this month is very different to our stance 12 months ago. I don’t want to say this is what PlayStation Now is going to be like forever. But certainly right now, given how some of our first party IP is incredibly special and valuable, we just want to treat them with amazing care and respect, and have those launches be clean and pure.”

Microsoft gooit nieuwe games geregeld direct in Game Pass, waardoor titels op een voordelige manier snel te spelen zijn. PlayStation Now is natuurlijk een ander platform, maar uit zijn antwoord kunnen we wel opmaken dat elke grote first-party release te belangrijk is om via alternatieve (streaming) manieren aan de man te brengen.

Dat sluit niet uit dat dat in de toekomst verandert, maar als je een PlayStation Now abonnement overweegt, is het goed om te weten dat de belangrijkste titels vooralsnog niet snel te streamen zullen zijn.