Rockstar heeft de laatste tijd veel te vieren. Na het gigantisch commercieel succes dat GTA V doorheen de jaren was, blijkt ook hun meest recente titel Red Dead Redemption 2 een echte bestseller te zijn. Red Dead Redemption 2 is intussen al een jaartje uit op consoles, sinds 26 oktober 2018 om precies te zijn, en is sinds kort ook beschikbaar voor pc-spelers. Die beperkte tijd heeft de game echter niet tegengehouden om heel vlotjes over de toonbank te schuiven: de teller staat inmiddels al op 26.5 miljoen verkochte exemplaren.

Net zoals GTA V heeft ook Red Dead Redemption 2 een online component – Red Dead Online – waar Rockstar erg frequent updates voor uitbrengt, om zo de game en de community levendig te houden. Alhoewel Red Dead Online in het begin wat moeilijk op gang kwam, is er tijdens de laatste maanden gelukkig al veel goedgemaakt. Uiteraard is de uitstekende singleplayer ervaring ook een reden voor deze hoge verkoopcijfers, want alhoewel het verhaal wat langzaam op gang komt, is het narratieve geheel werkelijk subliem.

Als je deze titel nog niet zou aangeschaft hebben, lees dan zeker onze review eens na en ontdek waarom je dat zeker zou moeten doen!