De Uncharted franchise staat natuurlijk garant voor avontuur en dikke actie, maar de film? Dat lijkt onderhand wel een soapserie te zijn. Nadat we inmiddels al een hoop potentiële Nathan Drakes hebben versleten én minstens net zo veel regisseurs, voegt één van de would-be Drakes zich weer bij de cast. Maar deze keer kruipt hij waarschijnlijk in de schoenen van Sully.

Mark Wahlberg zou ooit de rol van Nathan Drake gaan vertolken toen de regie nog in de handen lag van David O. Russell, maar nadat de regisseur opstapte ging de film een andere richting op. Het moest een verhaal over Drake zijn jeugd worden. Gezien Mark Wahlberg niet zo jong meer is, besloot hij destijds om het stokje over te dragen aan een ander, maar hij hield wel zijn opties open voor andere rollen. Zijn opvolger werd uiteindelijk Tom Holland.

Volgens de laatste geruchten zou Mark Wahlberg gevraagd zijn om de rol van Victor “Sully” Sullivan op zich te nemen. Er lijkt nu dan toch vooruitgang in de film te zitten nu er twee bekende Hollywood acteurs aan het project zijn verbonden. De regie ligt nog altijd bij Travis Knight, bekend van de film Bumblebee, en staat nog altijd gepland voor een release op 18 december 2020.