Het is duidelijk dat Anthem een behoorlijke teleurstelling is geworden. Ontwikkelaar BioWare heeft altijd aangegeven de game nog volop te zullen ondersteunen en aan die belofte heeft de studio zich ook gehouden, door het uitbrengen van diverse updates en nieuwe content. Als we de doorgaans zeer betrouwbare Jason Schreier van Kotaku moeten geloven, heeft BioWare echter nog veel grootsere plannen.

De website heeft namelijk via bronnen vernomen dat BioWare en EA aan een complete revisie van Anthem werken. Deze “overhaul” zou intern bekend staan als Anthem 2.0 of Anthem Next. Schreier zegt te hebben vernomen dat er al enkele maanden aan het project wordt gewerkt.

Wat deze revisie precies in gaat houden is nog niet bekend, maar er zouden drastische aanpassingen komen voor onder meer de spelwereld, de structuur van de missies en de loot. Tientallen, zo niet honderden medewerkers van BioWare werken naar verluidt aan de drastische veranderingen voor de game. Eén van de bronnen liet het volgende weten:

“We spent a few months just tearing it down and figuring out what needed to change fundamentally (a lot). And we’ve been rebuilding for another few months since.”

Volgens Kotaku zijn er verder nog weinig details bekend en zijn bepaalde plannen ook nog niet concreet. Zo zouden BioWare en EA nog niet hebben besloten hoe ‘Anthem 2.0′ uitgebracht zal worden. Zo is het een mogelijkheid om alle veranderingen in één keer door te voeren en een volledig nieuwe versie van Anthem uit te brengen, maar verschillende grote updates in de loop der tijd uitbrengen – zoals bijvoorbeeld met No Man’s Sky is gedaan – zou ook een optie zijn. Verder is het nog onduidelijk wanneer de revisie klaar is voor release.