Er is momenteel een nieuwe game in de Mass Effect serie in ontwikkeling bij BioWare. Althans, dat meldt Jason Schreier van Kotaku, die normaal gesproken goed ingevoerd is. Dit zou één van de grote projecten van de studio zijn, naast Dragon Age 4 en een totale revisie van Anthem.

Volgens Kotaku bevindt het vijfde deel van Mass Effect zich nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling, dus de release laat vermoedelijk nog wel een flinke tijd op zich wachten. Verder worden er weinig details gegeven, al weet Schreier op basis van zijn bronnen wel te melden dat de ontwikkeling geleid wordt door Mike Gamble. Gamble werkt al langere tijd bij BioWare en was de lead producer van onder andere Mass Effect: Andromeda en Anthem.

Vorige week sprak BioWare nog kort over de Mass Effect reeks. De studio deelde nog nooit eerder vertoonde concept-art en liet daarbij weten dat er nog veel verhalen binnen het universum te vertellen zijn. Als we dit nieuwe gerucht mogen geloven, worden verschillende verhalen momenteel dus uitgewerkt in een nieuwe game. Zodra er meer bekend wordt over de volgende Mass Effect game, laten we het uiteraard weten.