DICE werkt nog steeds hard aan Battlefield V en dat blijkt maar weer uit de aankomende patch 5.2, die gepland staat voor december. Met deze update neemt de Zweedse studio onder andere het spotting systeem flink onder handen. Dit maakten ze bekend via een bericht op Reddit.

Om de slechte zichtbaarheid van tegenstanders aan te pakken, zal er een rood icoontje verschijnen als je binnen het bereik van 28 meter naar een vijandelijke speler kijkt. Als je binnen een bereik van 15 meter naar een tegenstander kijkt, zal het icoontje zelfs aangeven welke klasse die speler heeft. Deze veranderingen moeten ervoor zorgen dat het spotten van tegenstanders – bijvoorbeeld in donkere ruimtes – gemakkelijker gaat, ook om het zogeheten ‘campen’ te verminderen.

Tevens zal de TTK – oftewel Time to Kill – voor een aantal wapens flink aangepast worden. De focus ligt met name op het bereik van automatische geweren. Vanaf de update zullen sommige wapens over een afstand van meer dan 20 meter dus meer kogels nodig hebben om een tegenstander uit te schakelen. DICE wil hiermee creativiteit en diversiteit in het gebruik van de wapens aanmoedigen.

Ten slotte zal de remake van de map ‘Wake Island’ toegevoegd worden middels patch 5.2. De YouTuber Westie heeft een video gemaakt die alle veranderingen kort uitlegt. De beelden staan natuurlijk hieronder voor je klaar.
https://youtu.be/JHOg_53U6hU