Psyonix maakte afgelopen zomer al bekend dat loot boxes uit Rocket League verwijderd zullen worden. Er komt een nieuw systeem dat Crates – zoals de loot boxes worden genoemd in de game – zal vervangen door Blueprints. Nu heeft de ontwikkelaar ook bekendgemaakt wanneer dit gaat gebeuren.

Op 4 december komt er namelijk een grote update voor Rocket League uit die een einde maakt aan de loot boxes. Vanaf die dag kent de game een systeem met Blueprints en Credits in plaats van Crates en Keys. Na bepaalde online wedstrijden zal je een Blueprint ontvangen. Deze toont een specifiek item, dat je kunt maken door Credits uit te geven. Als je nog ongeopende Crates hebt op 4 december, worden deze omgezet naar Blueprints. Ook worden Keys die je nog in je bezit hebt omgezet naar Credits, de nieuwe in-game valuta.

Dit systeem brengt ook de nieuwe Item Shop met zich mee, waar je met Credits allerlei items kunt aanschaffen. De komst van de Item Shop betekent wel dat de Showroom ook uit de game verdwijnt. Daaronder vallen ook alle Premium DLC pakketten, die vanaf 4 december niet meer te koop zullen zijn. Mocht je dus nog een dergelijk pakket aan willen schaffen, moet je er snel bij zijn. Psyonix meldt wel dat individuele items uit deze Premium DLC mogelijk op een later moment in de nieuwe Item Shop aangeboden zullen worden.

Verder brengt de grote update voor Rocket League nog meer met zich mee. De vijfde Rocket Pass is namelijk ook vanaf 4 december beschikbaar en tevens start op diezelfde dag het dertiende competitieve seizoen.