Nu Sony de eerste details over de PlayStation 5 bekend heeft gemaakt komt er mondjesmaat nieuwe informatie naar buiten. We weten dat de console geleverd zal worden met een SSD en nu ziet het er naar uit dat Samsung de leverancier zal zijn.

Tijdens het Samsung SSD Forum in Tokio onlangs kondigde de elektronicagigant uit Zuid-Korea de nieuwe NVMe SSD – oftewel Non-Volatile Memory Express Solid State Drive – aan, wat een razendsnelle harde schijf zal zijn. Tijdens de aankondiging werd ook gemeld dat het een integraal onderdeel van een nieuwe gaming console vormt die in 2020 zal verschijnen.

Wat het vermoeden dat het om de PlayStation 5 gaat wat doet aanwakkeren, is dat er tijdens de presentatie ook een DualShock controller getoond werd. Mocht dit kloppen, dan ziet het er goed uit. Samsung vertelde over de SSD dat de bandbreedte van dit nieuwe model hoger is dan wat pc-gebruikers momenteel ter beschikking hebben.

Verder haalden ze nog even Monster Hunter: World aan, die momenteel 38 seconden aan laadtijd nodig heeft op console. Met een SATA SSD zou het 13 seconden duren en met de NVMe SSD pakweg 5 seconden, zoals op de afbeelding hierboven te zien is.