De makers van Until Dawn kwamen afgelopen september met het eerste deel van The Dark Pictures Anthology op de proppen, Man of Medan. Middels de nieuwe Shared Story modus is het mogelijk om samen met een vriend of vriendin het verhaal te doorlopen. Nu is er goed nieuws voor de mensen die dat nog op hun agenda hadden staan.

Ontwikkelaar Supermassive Games heeft namelijk op het PlayStation Blog aangekondigd dat spelers die Man of Medan aangeschaft hebben, in de periode van 27 november tot 6 januari 2020 een gratis Friends Pass ontvangen. Met deze pas kunnen ze iemand uitnodigen om samen de game één keer mee uit te spelen, hiervoor hoeven zij de game dus niet aan te schaffen.

De Shared Story modus is inbegrepen bij de laatste update, die je dus geïnstalleerd moet hebben. Je medespeler moet tevens de Trial-versie van Man of Medan gedownload hebben. Als je dat gedaan hebt, kun je via het hoofdmenu de Shared Story modus selecteren, hierna is de Friends Pass niet meer te gebruiken. Let op, beide spelers hebben hiervoor wel een PlayStation Plus abonnement nodig.

Ten slotte heeft Supermassive Games bevestigd dat de Curator’s Cut – een alternatieve versie van het verhaal, die alleen als pre-order bonus te verkrijgen was – vanaf nu ook te downloaden is uit de PlayStation Store. Erg fijn nieuws dus, mocht je Man of Medan nog een keertje uit de kast willen trekken, of het nu voor de Shared Story modus of voor de Curator’s Cut is. Je kunt de trailer die de Friends Pass uitlegt hieronder bekijken.