Het nieuwe jaar is alweer precies een maand oud en een nieuw jaar neemt ook nieuwe dingen met zich mee. Natuurlijk ook bij ons en daarom beginnen we vandaag aan iets totaal nieuws: de PSX-Sense Recap. Hierin blikken we terug op het belangrijkste nieuws van afgelopen maand.

We maken een top vijf aan de hand van views en reacties, dus eigenlijk hoe populair sommig nieuws is geweest. Ook telt mee hoe vaak we ergens over bericht hebben over een game, de technologie of wat dan ook of een andere belangrijke gebeurtenis. Elke maand hebben we dan de belangrijkste nieuwsberichten uit de wereld van de PlayStation 3 voor jullie op een rijtje gezet en kunnen jullie stemmen wat jullie het belangrijkste vonden.

Zet je schrap voor de allereerste PS3-Sense Recap van 2011 en breng je stem uit!

1. De PS3-Hack


Het grootste nieuws van januari was toch wel dat de PlayStation 3 met firmware 3.55 gehacked is door GeoHot. Inmiddels heeft Sony een rechtszaak aangespannen, heeft GeoHot een tijdelijk verbod gekregen en was er weer een andere hacker bezig met de nieuwe firmware. Al met al het meest besproken nieuws van afgelopen maand en er lijkt nog geen einde aan te komen.

2. De Next Generation Portable (NGP)/PSP2


De vraag was niet of deze er kwam, maar hoe deze eruit zag en wanneer de officiële aankondiging er was. Die is er gekomen op een PlayStation Meeting en de Next Generation Portable (NGP) oftewel de PSP2 is een feit. Hier kan je alle details van de nieuwe handheld van Sony nog eens doornemen.

3.Firmware 3.56


Sony’s snelle antwoord op de PS3-hack van GeoHot en zijn hackersgroep. Dit loste het probleem voor even op, bracht ook HDD-upgrade problemen met zich mee en we weten inmiddels ook dat firmware 3.56 een Rootkit heeft, dus ze kunnen zien wat jij doet met je PlayStation 3.

4. De PS Pocket: Sony Ericsson Xperia Play


Naast de PSP2 is de PlayStation Pocket het meest besproken nieuwe apparaat van Sony. Onder de naam Sony Ericsson Xperia Play kunnen we dit jaar deze nieuwe telefoon met PlayStation Pocket verwachten. Dat wordt dus goed gamen met je mobiel en hier kan je alles lezen en bekijken van dit nieuwe snufje technologie.

5. LittleBigPlanet 2


Het langverwachte tweede deel van de succsvolle PlayStation 3 exclusive LittleBigPlanet heeft zijn opwachting gemaakt afgelopen maand. Deze brak gelijk al vijf records en heeft sinds deze maand ook zijn officiële Wiki-pagina: LBPWiki. Al met al is LittleBigPlanet 2 in zijn releasemaand gelijk al een succes en enorm populair en krijgt ook nog eens een Play-Create-Share pack voor de PlayStation Move.

Kort ander nieuws

Niet alleen bovenstaand nieuws was er afgelopen maand, maar wat denk je van de aankondiging van Final Fantasy XIII-2, de releasedata bekend zijn geworden van L.A. Noire, Brink, Mortal Kombat, Duke Nukem Forever, Yakuza 4, Top Spin 4, MotorStorm: Apocalypse, Shift 2: Unleashed, Michael Jackson: The Experience, Tomb Raider Trilogy HD Pack en Test Drive Unlimited 2, M.A.G. is één jaar geworden en zijn de volgende games uitgekomen die wij beoordeeld hebben: LBP2, Pigsy’s Perfect 10, Mass Effect 2 en Mindjack en als laatste dat hackende Call of Duty: Black Ops gamers aangepakt zijn.