In 2016 begon Telltale Games met een episodische game van Batman, genaamd Batman: The Telltale Series. Later volgde er nog een tweede seizoen onder de naam Batman: The Enemy Within. Niet lang daarna ging Telltale Games failliet en sindsdien hebben we ook niets meer van de reeks gehoord, maar nu duikt de naam toch plotseling weer op.

Het Australische rating board heeft namelijk ‘The Telltale Batman Shadows Edition’ van een leeftijdsclassificatie voorzien. De aanvraag is gedaan door LGC Entertainment, het bedrijf dat de rechten voor verschillende series van Telltale – waaronder die van Batman – zou hebben overgenomen. Helaas worden hierbij geen details gegeven over de inhoud, dus het is onduidelijk waar we precies mee te maken hebben. Het lijkt echter aannemelijk dat dit een collectie is van Batman: The Telltale Series en Batman: The Enemy Within, waarmee je dus in één keer over de twee seizoen zou kunnen beschikken.

Of dat vermoeden ook klopt is natuurlijk afwachten. Nu er een rating van The Telltale Batman Shadows Edition is verschenen, zou het best wel eens kunnen zijn dat een officiële aankondiging niet lang meer op zich laat wachten.