De PlayStation 5 devkit is door Sony bij verschillende ontwikkelaars uitgezet, zodat ze games voor de volgende PlayStation kunnen ontwikkelen. Sinds het patent van de devkit online verscheen, zijn er wat foto’s opgedoken van deze devkit. Zo ook afgelopen weekend weer.

Het meest opvallende is natuurlijk de V-vorm, die ervoor zorgt dat de console er naar Sony maatstaven toch wat ‘vreemd’ uitziet. Nu is een devkit allesbehalve representatief voor het uiteindelijke product, dus hoe de PlayStation 5 eruit komt te zien is vooralsnog afwachten.

Maar wat is nu de reden voor die ‘gekke’ V-vorm? Dat is goed te verklaren en journalist Tom Warren van The Verge heeft dit nader uitgelegd. Hij stelt op Twitter dat de devkit zo is gemaakt dat er meer gemakkelijk te stapelen zijn.

Dit is specifiek bedoeld voor als ontwikkelaars stresstests willen doen, waarbij de hardware erg warm kan worden. Door de vorm is er op deze manier genoeg ruimte voor koeling aan de zijkanten en het middenstuk. Het voornaamste uitgangspunt in het ontwerp is in dit geval dus koeling, hoewel Sony er tot op heden verder geen uitspraken over heeft gedaan.