We zijn inmiddels alweer bijna een maand verder sinds de release van Death Stranding, wat qua ontvangst mogelijk één van de meest polariserende titels van deze generatie is. Op Metacritic noteert de bijzondere open-wereld game onder de critici weliswaar een mooie 8.3, maar onder de gebruikers scoort de game beduidend lager met een gemiddelde van een 5.2.

Desondanks zijn er inmiddels alweer geruchten omtrent Kojima’s volgende game. De Japanse regisseur spreekt in een interview met Vulture over de mogelijkheden omtrent een vervolg op Death Stranding. Mocht het zo zijn dat Kojima aan Death Stranding 2 zou gaan werken, dan zou hij wel “vanaf nul beginnen”. Kojima zei tegen The Guardian overigens dat hij wel al met een nieuwe game bezig is, al wilde hij er nog niet teveel woorden over kwijt. Het enige wat hij durfde te zeggen is dat zijn nieuwe titel zowel een game als een film is:

“It’s a game, but also a movie… No, I’m starting to say it! Right now, you can broadcast Esports and people watch it. What’s the next step? A creator creates a game, someone plays it, and in the future, the viewers could become creators, too.”

Dit zijn nou niet bepaald woorden waar we veel mee kunnen, maar het moge duidelijk zijn dat Kojima’s hoofd voorlopig nog bol van de ideeën staat. Wat denk jij, zou je graag een vervolg op Death Stranding willen zien, of moet Kojima ergens anders zijn tanden in zetten?