Weinige van jullie zullen het ontgaan zijn dat onlangs de officiële opvolger van de PSP is aangekondigd, de NGP. Het is een erg innovatief stukje hardware dat verschillende speelstijlen met elkaar gaat combineren. Zo zal het apparaat onder andere voorzien worden van een touchscreen en een veel gewilde tweede joystick.

Er waren nogal veel vragen over hoe je straks games speelt op de zogenaamde ‘PSP2’. Sony heeft namelijk al aangekondigd afstand te doen van de huidige opslagmedia voor de PSP, de UMD. Sony komt in plaats van de UMD met een heel nieuw opslagmedium.

Naast een nieuw fysiek opslagmedium wil Sony ook meer games digitaal gaan aanbieden. Sony wil namelijk dat ontwikkelaars digitale kopieën van hun games beschikbaar stelt van de oude PSP-games. Bezitters van bijvoorbeeld God of War: Ghost of Sparta zullen dan, door de game gratis opnieuw te downloaden uit de PS Store, gewoon verder kunnen gamen op hun gloednieuwe NGP. Dit moet gaan gelden voor alle huidige PSP-games. Er zal echter wel een limiet op het aantal keer downloaden van een game zitten. Dit zal zijn volgens de huidige PSN regels.