Sony wil games digitaal op de PSP2 uit gaan brengen

Weinige van jullie zullen het ontgaan zijn dat onlangs de officiële opvolger van de PSP is aangekondigd, de NGP. Het is een erg innovatief stukje hardware dat verschillende speelstijlen met elkaar gaat combineren. Zo zal het apparaat onder andere voorzien worden van een touchscreen en een veel gewilde tweede joystick.

Er waren nogal veel vragen over hoe je straks games speelt op de zogenaamde ‘PSP2’. Sony heeft namelijk al aangekondigd afstand te doen van de huidige opslagmedia voor de PSP, de UMD. Sony komt in plaats van de UMD met een heel nieuw opslagmedium.

Naast een nieuw fysiek opslagmedium wil Sony ook meer games digitaal gaan aanbieden. Sony wil namelijk dat ontwikkelaars digitale kopieën van hun games beschikbaar stelt van de oude PSP-games. Bezitters van bijvoorbeeld God of War: Ghost of Sparta zullen dan, door de game gratis opnieuw te downloaden uit de PS Store, gewoon verder kunnen gamen op hun gloednieuwe NGP. Dit moet gaan gelden voor alle huidige PSP-games. Er zal echter wel een limiet op het aantal keer downloaden van een game zitten. Dit zal zijn volgens de huidige PSN regels.

 1.    428 XP
  Djives's avatar

  Ik heb nog 2 bruce lee films op UMD liggen. Wat doen ze daarmee dan ? xD

 2.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  vind het wel een goeie. kan je je UMD’s in ieder geval niet kwijtraken 😛
  ook erg netjes dat je je games die je al hebt op UMD (hoe willen ze dat eigenlijk checken?) gratis mag downloaden..

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @Wouter1980: Elke CD heeft een eigen serienummer hè. Die tik je in en dan kun je het spel een paar keer downloaden op jouw account. Ik denk dat er toch een enkele Bruce lee film moet worden gedownload in avi/mp4 voor diegene hierboven.

  HEt is handig maar misschien dat er een UMD to memorycard converter ofzo komt dat je die kan rippen naar je kaart of Flash disk van de NGP.

 4.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  @elazzja:
  Gewoon beide psp en ngp op je ps3 aan sluiten en aan melden (sony kan nu niets voor niets met je mee kijken) de UMD in je psp zodat sony kan zien dat je die game bezit enz…..
  Dus als de psp uit is iedereen meteen naar de gamemania die een psp heeft, 2-hands games kopen, registreren op je ngp en de games weer terug brengen.
  Denk dat dit weer heel erg hack gevoelig is.

 5.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Digitaal verkopen is natuurlijk geniaal mits de prijs daalt…

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als er een normale betaal methode komt vind ik het niet erg.