Voorheen kon je extra content voor de Call of Duty games kopen via de uitbreidingspakketten die in viervoud verschenen na de release. Dat model van extra content aanbieden is echter hopeloos verouderd en daarom introduceren Activision en Infinity Ward met Call of Duty: Modern Warfare de Battle Pass.

Via deze pas krijg je 100 Tiers om vrij te spelen en dat levert je per Tier een beloning op. Dit varieert van emblemen tot skins en zelfs bundels met in-game valuta. De eerste 20 Tiers zijn voor iedereen beschikbaar, de andere 80 Tiers enkel tegen betaling, tenzij anders aangegeven (zie het schema hieronder).

In feite werkt het zo dat iedereen Tier 100 kan bereiken, maar dat sommige beloningen enkel uitgekeerd worden als je de Battle Pass hebt aangeschaft. Daarnaast zijn alle betaalde beloningen cosmetisch, dus er valt geen gameplay voordeel uit te halen. Hetgeen voornamelijk interessant is, is dat je twee wapens kunt vrijspelen tijdens het eerste seizoen.

De eerste, de Holger-26, krijg je bij Tier 15 en de tweede, de Ram-7, krijg je bij Tier 31. Je kunt tijdens dit seizoen door te ranken ook nieuwe CoD Points verdienen en daarmee kan je eventueel de volgende Battle Pass weer kopen, dus je kan het qua uitgaven erg beperkt houden.

Lang verhaal kort, het systeem werkt op vergelijkbare wijze als in andere games die tegenwoordig een dergelijk systeem hanteren. Alle beloningen die je kunt verdienen stonden op Reddit, maar zijn weer verdwenen. Dankzij TheSixthAxis hebben we echter het onderstaande overzicht voor je.