De tijd vliegt, ook voor het PlayStation-merk is dit niet anders. Deze maand blaast de PlayStation namelijk 25 kaarsjes uit, gezien de originele PlayStation op 3 december 1994 in Japan op de markt kwam. Intussen zijn er al vier generaties PlayStation-consoles geweest en in die lange tijd zijn miljoenen PlayStation-consoles over de toonbank gegaan. Zoveel zelfs dat het Guinness Book of Records het merk nu heeft beloond met een officieel erkend record.

Het record dat vanaf nu op Sony’s naam staat is dat van het “best-verkochte videogame console merk ooit”, met een indrukwekkend verkoopcijfer van meer dan 450 miljoen exemplaren, verspreid over de PS1 tot de PS4. Deze indrukwekkende prestatie werd onlangs aan ons medegedeeld via de onderstaande tweet:

Dit resultaat is overigens zeker te danken aan de PS4, die met meer dan 102 miljoen exemplaren onlangs de tweede best-verkopende gameconsole ooit is geworden, met de PlayStation 2 nog steeds als koploper (155 miljoen exemplaren). Een plaatsje in het felbegeerde Guinness book is echter wel een erg fijn verjaardagscadeau voor Sony. Lang zullen ze leven!