De Battle Pass voor Call of Duty: Modern Warfare is nu enkele dagen beschikbaar en veel gamers zijn er ook mee aan de slag gegaan. Dit levert natuurlijk reacties op, maar ook wat zorgen over de structuur. Zo wordt op Reddit melding gemaakt van een nogal langdurig proces wil je alle Tiers vrijspelen. Sterker nog, het lijkt zelfs zo ontworpen te zijn dat alles vrijspelen extreem tijdrovend is.

In plaats van elke Tier te koppelen aan een vereiste XP hoeveelheid ligt het in Call of Duty: Modern Warfare iets complexer. Er is geen duidelijke formule om te bepalen hoe snel je de volgende Tier vrijspeelt, maar wel constateren spelers dat het waarschijnlijk een combinatie van XP, voltooide uitdagingen en speeltijd betreft. Hierdoor varieert het per speler.

Lang verhaal kort, om Tier 100 te bereiken zou je op basis van vroege schattingen zo’n 200 uur in de game moeten investeren en dat is nogal aan de hoge kant. Een soortgelijke klacht ontstond ook bij de eerste Battle Pass van Apex Legends, maar dat werd bij de volgende aangepast toen uitdagingen meer significant voor de progressie werden.

Voor Infinity Ward is dit de eerste keer dat ze deze manier toepassen in een Call of Duty game, dus zij zijn vast ook nog zoekende naar de perfecte balans. Wellicht dat we in de loop der tijd veranderingen gaan zien en anders wellicht met de volgende Battle Pass.