Verdun is al meer dan drie jaar beschikbaar op consoles en plots heeft de game op de Xbox One een update gekregen, die binnenkort ook voor de PlayStation 4-versie wordt vrijgegeven. Het gaat om een ‘remastered’-patch, die de game op zo goed als alle punten doet verbeteren.

De nieuwe update zorgt voor een geheel nieuwe algehele presentatie, nieuwe menu’s en de graphics worden aangepakt. De ‘character models’ zijn verbeterd en er is een nieuw ‘gore system’, die beter laat zien hoe gruwelijk het vechten aan de frontlinie was. Tevens is de audio verbeterd met geweren die nu nog authentieker klinken.

De nieuwe patch brengt ook een nieuwe map met zich mee: St. Mihiel Salient. Hier word je in een bosachtige omgeving gedropt voorzien van loopgraven. Er worden ook twee nieuwe squads toegevoegd: de Tirailleurs uit Senegal en de ANZAC, oftewel de Australian & New Zealand Army Corps.

De update zorgt er ook voor dat er bots worden toegevoegd aan zowel online als offline modi. En als laatste zijn er wat kleine aanpassingen gedaan, zoals een betere ‘death cam’ en de frustrerende ‘barb wire deaths’ behoren na het installeren van de update tot het verleden.