Volgend jaar brengt Sony de PlayStation 5 uit en zoals altijd het geval is met de lancering van een nieuwe console, wordt het ook in 2020 interessant om te zien welke launch games Sony’s nieuwe console krijgt. Die vraag is al helemaal relevant omdat er volgend jaar nog diverse PS4-exclusives uitkomen, zoals The Last of Us: Part II en Ghost of Tsushima. Velen denken dat deze games ook wel eens voor de PS5 zouden kunnen verschijnen, mogelijk launch games.

Volgens een nieuw gerucht zal dit echter niet het geval zijn. Het gerucht is afkomstig van Jason Schreier, de doorgaans betrouwbare journalist van Kotaku. In Kotaku’s Splitscreen podcast heeft Schreier verteld dat hij heeft begrepen dat de first-party launch games voor de PlayStation 5 geen cross-gen games zullen zijn. De PS5 launch games van Sony’s eigen studio’s zouden dus exclusief voor de nieuwe console uitkomen en het zou dus niet gaan om games die ook voor de PlayStation 4 worden uitgebracht.

Natuurlijk moeten we afwachten of dit gerucht ook klopt, maar Schreier heeft het vaak bij het rechte eind. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat voor first-party games Sony in petto heeft voor de release van de PlayStation 5.