2K Games heeft vandaag aangekondigd dat ze een nieuwe studio openen in Montréal (Canada) en Novato (VS) onder de noemer Cloud Chamber. Deze studio krijgt dus twee vestigingen en gaat werken aan een nieuw deel in de BioShock-reeks.

De studio wordt geleid door Kelley Gilmore, een veteraan uit de industrie die aan meer dan 40 games heeft gewerkt. Over de oprichting van de nieuwe studio had Gilmore het volgende te zeggen:

“We hebben Cloud Chamber opgericht om onontdekte werelden te creëren en de verhalen te schrijven die daarbij horen. We willen de grenzen verleggen van wat er mogelijk is in games”

“Ons team gelooft in de schoonheid en kracht van diversiteit, zowel in ons personeelsbeleid als in de manier waarop we denken. We zijn een groep gamemakers met zeer veel ervaring, waaronder veel mensen die aan de wieg van BioShock stonden en verantwoordelijk zijn voor de evolutie en legendarische reputatie van de reeks. We voelen ons vereerd om deel uit te maken van de 2K-familie, als hoeders van deze onvergetelijke franchise.”

Afgezien van dit nieuws is er verder niets bekend over de nieuwe BioShock en gezien de studio pas net opgestart is, zal het nog wel even duren voordat de volgende telg in de serie uitkomt.