Sinds afgelopen november bestaat Minecraft alweer 8 jaar en de sandbox game is niet meer weg te denken uit het gaming landschap. Beter gezegd, de game van ontwikkelaar Mojang is op dit moment zelfs de best verkochte game aller tijden, met meer dan 180 miljoen exemplaren die over de (digitale) toonbank zijn gegaan.

De Zweedse studio sleutelt ondertussen lekker verder aan Minecraft en al dat werk heeft er voor gezorgd dat je vanaf vandaag met Minecraft Bedrock Edition aan de slag kunt. Dit maakte Kelsey Howard, senior creative writer bij Mojang, bekend via het PlayStation Blog. Deze versie van de game komt met de 1.14 update inbegrepen, die er voor zorgt dat cross-play met de beschikbare platformen mogelijk is.

Tevens heb je middels de patch toegang tot de Minecraft Marketplace, een plek waar je bijvoorbeeld skins, mini-games en de bronnen van andere werelden kunt verkrijgen. Mocht je Minecraft al aangeschaft hebben, dan hoef je verder geen extra upgrades te kopen. De volgende keer dat je Minecraft opstart zal update 1.14 automatisch geïnstalleerd worden. Mocht je dus nog twijfelen, dan is dit hét moment om de werelden van Minecraft in te duiken!