Op 3 december bestond PlayStation alweer 25 jaar en speciaal daarvoor heeft Ken Kutaragi een video opgenomen, waarin hij kort terugblikt op dit kwart eeuw. Ken Kutaragi is bekend als de ‘vader van PlayStation’, aangezien hij aan het hoofd stond van de allereerste console.

Deze spelcomputer was een grote hit en het wist direct de gevestigde merken – Nintendo en SEGA –  moeilijk te maken. De eerste PlayStation ging uiteindelijk meer dan 100 miljoen keer over de toonbank. Een opvolger kon dan ook niet uitblijven en die werd zelfs nog succesvoller dan zijn voorganger. Sterker nog, het is tot nu toe de best verkochte console ter wereld met meer dan 157 miljoen verkochte exemplaren.

De PlayStation 3 had een slechte start, maar wist uiteindelijk toch nog sterk te eindigen met een totaal van bijna 88 miljoen verkochte consoles. Sony leerde van zijn fouten met de PS3 en zorgde er voor dat de PS4 direct bij lancering gamers zou aanspreken. Dit lukte en hier zijn tot op heden meer dan 103 miljoen consoles van verkocht.

De PlayStation Portable ging pakweg 80 miljoen keer over de toonbank, maar de PlayStation Vita kwam niet verder dan ongeveer 16 miljoen.