Na eindeloze geruchten kwam van de week tijdens State of Play dan eindelijk de aankondiging: Resident Evil 3 krijgt een remake en verschijnt al in april 2020. Dat is nog geen anderhalf jaar na de release van Resident Evil 2 Remake, die afgelopen januari verscheen.

Dat Resident Evil 3 zo snel verschijnt is natuurlijk een hele fijne verrassing, maar het was eigenlijk de bedoeling dat de beide remakes in een bundel zouden verschijnen. Dit meldt Kinda Funny’s Imran Khan als reactie op de State of Play showcase. Volgens Khan verliep de ontwikkeling echter niet geheel volgens planning, waarop besloten is om de games los te koppelen en Resident Evil 2 als eerste af te maken.

Door het daverende succes van Resident Evil 2 – die meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en daarmee het origineel voorbij streefde – is Capcom hard aan het werk gegaan, waardoor we dus al binnen een jaar Resident Evil 3 in de winkelrekken zien verschijnen.

Het lijkt in ieder geval alsof Capcom de survival-horror reeks weer op de rails heeft weten te krijgen. Resident Evil VII was immers een groot succes en zoals gezegd steeg Resident Evil 2 boven alle verwachtingen uit. Laten we hopen dat de Japanse uitgever dit momentum vast weet te houden. We komen er aankomende april achter.