Met State of Play en The Game Awards afgelopen week waren het erg boeiende dagen, maar daarmee komt er ook min of meer een einde aan dit jaar. Het nieuws zal nu echt gaan afnemen en iedereen maakt zich op voor de feestdagen. Dat betekent dat we ook de reguliere zondagse Jouw mening voor dit jaar afsluiten en dat doen we ook dit jaar weer met een blik op de game die Game of the Year is geworden.

De titels: Control, Resident Evil 2, Death Stranding, Super Smash Bros. Ultimate, The Outer Worlds en Sekiro: Shadows Die Twice waren voor de belangrijkste prijs genomineerd. Stuk voor stuk terecht genomineerde games, maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. In dat kader is de vraagstelling of Sekiro: Shadows Die Twice een terechte winnaar is geworden. Ben je het er mee eens of had je liever één van de andere games deze prijs zien winnen?

Het is overigens best wel een prestatie dat uitgerekend Sekiro er met deze prijs vandoor is gegaan. Het is en blijft een game in een genre dat toch enigszins niche is, of met andere woorden: titels als Super Smash, The Outer Worlds en Resident Evil 2 spreken veel meer mensen aan. Dat zou je denken althans.

Het is juist daarom goed dat een titel als Sekiro: Shadows Die Twice op deze manier gewaardeerd wordt. Enerzijds omdat het aantoont dat ook games in een niche kunnen winnen, anderzijds omdat dit motiverend kan werken voor ontwikkelaars om met soortgelijke titels te komen wat het genre aan populariteit laat winnen.

Aan de andere kant kan je natuurlijk wel stellen dat de andere genomineerden op hun eigen manier beter waren. Misschien ben je het daarom niet eens met de uitslag, of je denkt er weer net wat anders over. Hoe dan ook, laten we daarover vandaag discussiëren in deze Jouw mening en dat kan zoals altijd weer via de comments hieronder.