Dokters over heel de wereld kregen een letterlijke en figuurlijke hartaanval toen in 2013 Surgeon Simulator uitkwam: een game waarin elke gamer zijn innerlijke chirurg kon bovenhalen en levensgevaarlijke procedures op patiënten kon uitvoeren.

De game nam het realisme alleen niet zo nauw: een erg krakkemikkige besturing en een komisch aantal liters bloed die uit allerlei lichaamsdelen spoot, maakten van deze game een soort uit de hand gelopen grap onder gamers. En die ervaring mogen we binnenkort opnieuw beleven, want Surgeon Simulator 2 is in de maak!

Ontwikkelaar Bossa Studios kondigde dit heugelijke nieuws aan op de Game Awards met een trailer en liet ons terwijl weten dat Surgeon Simulator 2 ook in coöp speelbaar zal zijn, dus als de patiënt plots een gruwelijke dood sterft hebben meerdere “dokters” een sterfgeval op hun geweten.

Surgeon Simulator komt uit in 2020 voor de pc. Andere platformen zijn momenteel nog niet officieel bevestigd, maar aangezien de originele titel ook op de PS4 speelbaar was, gaan we ervan uit dat dat bij de sequel ook het geval zal zijn.