De originele NieR is toch wel een cultklassieker te noemen. Naar de bescheiden mening van de ondergetekende werd de game al snel repetitief en zelfs uitermate frustrerend te noemen, maar het fantastische verhaal en de muziek maakten deze drempels ruimschoots goed. Een paar jaar later verscheen NieR: Automata, die de problemen van het origineel aanpakte en toch dezelfde krankzinnige en droevige sfeer wist te behouden.

Na het succes van NieR: Automata gaf maker Yoko Taro al aan dat hij graag het origineel opnieuw uit zou willen brengen. Nu lijkt dit mogelijk ook te gaan gebeuren, de Japanse uitgever Square Enix heeft namelijk een nieuw handelsmerk geregistreerd die de naam “NieR” draagt. Het zou natuurlijk ook goed kunnen dat dit simpelweg om een compleet nieuwe game gaat, maar de aanwezigheid van een mysterieuze NieR 10th Anniversary-pagina op de website van Square Enix, doet ons hopen dat hier mogelijk meer achter te zoeken is.

Tot Square Enix met een eventuele aankondiging komt, blijven dit echter geruchten en neem het dus vooral met een korreltje zout.