Update: Jaffe heeft zijn bericht teruggetrokken en claimt nu dat hij het baseerde op de geruchten, in die zin dus geen nieuws. Desalniettemin gaf zijn manier van schrijven de indruk dat hij meer wist, maar het blijkt dus een storm in een glas water.

Origineel bericht: De PlayStation 5 moet eind dit jaar verschijnen en dus zit iedereen te wachten op de aankondiging van het officiële onthullingsevenement. Veel geruchten wijzen op een onthulling in februari en als dat klopt, dan ligt dat in lijn met de onthulling van de PlayStation 4 in 2013. Die onthulling vond eveneens in februari plaats met een release aan het einde van dat jaar.

Steeds meer berichten duiken op over een onthulling in februari, zo komt ook God of War maker David Jaffe nog even om de hoek kijken. Hij weet te melden dat de onthulling van de PlayStation 5 minder dan 4 weken bij ons vandaan is. Dat betekent dus – mocht het kloppen wat hij zegt – nogmaals een aanwijzing voor februari.

Of het correct is gaan we op korte termijn zien, want als Sony inderdaad een evenement in februari organiseert, dan zullen de uitnodigingen snel verstuurd worden en die belanden hoe dan ook op het web.

“PS5 reveal is less than 4 weeks away. Sony knows hardcore gamers are hanging on every scrap of info and know that just cause MSFT dominates the conversation at the moment, that’s an easy thing to change when they are ready to reveal (assuming the reveal is good).”