EA heeft gisteren tijdens de bekendmaking van de cijfers van het derde kwartaal over het financiële jaar 2020 aangekondigd wat hun plannen voor komend jaar zijn. Zo zal de uitgever tussen 1 april 2020 en 31 maart 2021 acht games gaan uitbrengen. Het gaat hier dan om vier games die in het teken van een sport staan en vier non-sport games.

De sportgames zullen gebaseerd zijn op gevestigde IP’s, zoals Madden, NHL en FIFA. De andere is alleen nog een beetje onduidelijk en we weten niet of NBA Live dit jaar alweer zijn terugkeer zal maken. Een eventuele UFC-game kan ook nog in de pijplijn zitten. De vier games die niets met sport te maken hebben moeten ook nog aangekondigd worden, al weten we vrijwel zeker dat Battlefield hier niet bij zal zitten.

De enige game die we zeker weten is Medal of Honor: Above and Beyond, exclusief voor de Oculus Rift en er komt nog een remaster uit, waar Mass Effect een goede kanshebber voor is. Wat de andere twee games zijn is vooralsnog afwachten, hoewel we een game in het Star Wars-universum niet ondenkbaar achten met de huidige populariteit van de films. Ook brengt de uitgever nog vier games uit als onderdeel van het EA Originals Label. Verder brengt EA ook nog twee mobiele games uit, die nog aangekondigd moeten worden.