De PlayStation 5 en Xbox Series X staan voor dit najaar gepland, maar het coronavirus dat nu de wereld in z’n greep weet te houden kan voor vertraging zorgen. Veel hardware wordt in China geproduceerd omdat het simpelweg voordelig is om daar de assemblage te realiseren. Door de uitbraak van het virus zitten veel mensen thuis om verdere besmetting te voorkomen en dat kan een impact op de industrie hebben.

Nintendo heeft al laten weten problemen te hebben met de Nintendo Switch bevoorrading in Azië en dat is relatief snel na de uitbraak van het virus. Op basis van dit nieuws en een vroege veronderstelling dat het virus voor vertraging in de productie kan zorgen, heeft Jefferies Group investeerders gewaarschuwd voor een vertraging van de console releases.

“The video game sector is currently manufacturing, or beginning to, a once-in-several-years’ product generation change for the 2020 holiday season. If [company] shutdowns exceed a month or so, game schedules will be delayed. New consoles may likewise suffer supply issues from a prolonged disruption, ahead of their autumn 2020 planned launches.”

Een van de bedrijven die vaak ingeschakeld wordt voor de assemblage is de gigant Foxconn en Business Insider stelt dat ze al medewerkers in quarantaine hebben geplaatst. Daarnaast wordt ook veel softwareontwikkeling naar China uitbesteed, wat eveneens door het coronavirus vertraging kan oplopen met als gevolg meer uitstel voor games.

Het is nu nog te vroeg om te zeggen of het coronavirus daadwerkelijk impact zal hebben, er bestaat echter een goede kans dat de PlayStation 5 en Xbox Series X naar 2021 geduwd worden als de productie niet op tijd kan beginnen.