De nieuwe generatie consoles staat aan de deur te kloppen en we zullen naar verwachting in de aankomende maanden meer details gaan horen. Tijdens de afgelopen kwartaalrapportages werd duidelijk dat de verkoop van de PlayStation 4 langzaam afneemt, dit betekent dat de markt ook aantoont dat ze maar wat graag met de nieuwe console aan de slag willen gaan.

Op basis van diezelfde kwartaalcijfers is Hideki Yasuda – analist bij het prominente Ace Research Institute in Osaka – met de cijfertjes aan de slag gegaan. Hieruit concludeert hij dat de PlayStation 5 tegen het einde van maart 2021 (de afsluiting van het fiscale jaar) ongeveer 6 miljoen keer verscheept zal zijn. Het jaar daarop, dus tot 31 maart 2022, zullen daar nog zo’n 15 miljoen stuks bijkomen, aldus de Japanse analist.

Hierbij spreekt hij ook de verwachting uit dat de levering van DRAM componenten krap zal zijn, maar geen grote problemen zal veroorzaken.

Met de recente uitbraak van het coronavirus loopt de productie van de aankomende PlayStation mogelijk tegen problemen aan. Kenichiro Yoshida – CFO van de Japanse grootmacht – heeft tijdens de kwartaalrapportages aangegeven dat het bedrijf nog niet weet in hoeverre het virus de productie heeft aangetast. Hierbij sprak hij echter niet specifiek over de PlayStation 5.