De e-gamers hebben online poker ontdekt en sinds kort is het zelfs mogelijk om tijdens het spelen van World of Warcraft samen te pokeren. Maar wat hebben poker en online gaming nu met elkaar gemeen en waarom zijn juist de e-gamers zo succesvol in poker?

Bertrand Grospellier is wel de meest bekende professionele e-gamer die behoorlijk veel successen heeft bereikt met poker. Grospellier was één van de beste Starcraft spelers ter wereld. Hij boekte hiermee vele successen en werd o.a. tweede in de World Cyber Games in 2001. Tegenwoordig maakt Grospellier (Elky) onderdeel uit van “Team PokerStars” en is ondertussen een aantal miljoen pokerwinsten en een EPT titel rijker.

Bertrand Grospellier mag misschien de bekendste pokerspeler uit de e-gaming wereld zijn, hij is zeker niet de enigste! Ook Rekrul, Jonathan Wendel, James Mackey, RhainKhan, Ryan Daut en nog vele anderen zijn nu succesvol in poker. De belangrijkste reden dat vele succesvolle e-gamers hun grenzen hebben verlegd is het geld. Buiten Korea (het Walhalla van de e-gamers) is het lastig om hiervan rond te komen. Met dezelfde toewijding en inzet valt er met Texas hold’em poker voor de meeste veel meer te verdienen.

Maar waarom worden juist de succesvolle e-gamers vaak goede pokeraars?
Het blijkt dat er een aantal belangrijke overeenkomsten zijn tussen succesvolle e-gamers en pokeraars, overeenkomsten die de poker strategie ten goed komen:

Motivatie/ Toewijding om aan de top te komen:
Als er een groep bekend staat om hun motivatie en toewijding dan zijn het wel de e-gamers. Acht tot tien uur op een dag spelen is heel normaal. Om succesvol te worden in poker is het ook belangrijk om veel te spelen en tijd te stoppen in studie. Een paar dagen per week vier tot vijf uur in totaal spelen en leren is een zeer goede basis om succesvol te worden in poker.

Strategisch denken en anticiperen:
Voor e-gamers is het belangrijk dat zij strategisch denken en ook kunnen anticiperen op anderen. Datzelfde is ook belangrijk bij poker. Poker is een strategisch spel en juist het kunnen anticiperen op je tegenstanders kan het verschil uitmaken.

Concentratie en snel beslissingen kunnen nemen:
Naast de enorme toewijding aan het spel is ook dit een hele goede basis. Er valt juist veel te verdienen met poker wanneer je op meerdere tafels tegelijk speelt. Dit maakt aanzienlijk veel uit in je winst per uur. Het zijn juist de e-gamers die gewend zijn om geconcentreerd snel beslissingen te moeten nemen. Dit kun je ook heel goed terugzien bij de succesvolle pokeraars.

Uiteraard is het nu ook weer niet helemaal vanzelfsprekend dat een succesvolle e-gamer ook automatisch een goede pokeraar zal zijn, maar het mag duidelijk zijn dat succesvolle e-gamers een mooie voorsprong hebben om succesvol te worden in poker.

Dat online gamen prima te combineren valt poker blijkt wel uit het feit dat men tegenwoordig zelfs met elkaar kan pokeren tijdens het spelen van World of Warcraft door middel van een speciale mod. Het is echter niet aan te raden om hierbij met echt geld of warcraft goud te spelen…..