Dat Battlefield en Call of Duty al jarenlang zeer grote concurrenten zijn van elkaar wisten we natuurlijk al een hele tijd, maar Electronic Arts wil met hun nieuwste deel in de Battlefield serie, Battlefield 3, Call of Duty proberen volledig van de kaart gooien.

EA Senior Gameplay Designer Alan Kertz liet namelijk via zijn twitter weten dat ze er alles aan zullen doen om Battlefield 3 beter te maken dan Call of Duty. Zo zal Battlefield 3 veel meer diepte brengen dan zijn voorganger en ook een volwaardig vervolg zijn. Tevens liet hij ook weten dat ze eigenlijk hun best doen om de game niet al te hard te laten lijken op Call of Duty, hij vertelde via zijn twitter namelijk het volgende:

You don’t kill COD by trying to be COD. You kill COD by making a better shooter.

Of EA er in zal slagen om daadwerkelijk een betere shooter uit te brengen dan Call of Duty kunnen we voorlopig nog niet zeggen, we kunnen misschien best eerst afwachten tot we de eerste gameplay beelden te zien krijgen. Welke shooter gaat deze strijd volgens jou winnen, Battlefield of Call of Duty? Laat het ons hieronder weten in een comment.