Met de komst van de Next Generation Portable (NGP) horen natuurlijk ook releasetitels bij. Er worden er al een paar genoemd en dat zijn zeker niet de minste. Wat te denken van Killzone, Uncharted en Resistance: drie franchises die exclusief voor de PlayStation 3 uitkomen en nu in ontwikkeling zijn voor op de NGP.

Laatst hadden we een video van de NGP waarin te zien was welke games er in ontwikkeling waren, zoals de drie eerder genoemde games. Even later werd bekend dat niet Guerrilla Games de NGP-versie van Killzone maakt, maar zusterbedrijf Studio Cambridge. Killzone is daar niet de enige mee, want met Uncharted en Resistance gebeurt vrijwel hetzelfde.

Uncharted NGP wordt gemaakt door Sony Bend en daar zit Naughty Dog helemaal niet mee. De keuze was volgens Naughty Dog community boss Arne Meyer heel makkelijk, omdat Naughty Dog een ‘one-game studio’ is. Ze hebben er alle vertrouwen in dat Sony Bend er een topgame van maakt die bij de Uncharted franchise hoort.

“We’re a one game studio so it would be very challenging for us. I know a long time ago we had looked at trying to do that as well, but it’s really about what makes sense for the universe and for the franchise as well.”

Sony Bend’s a great studio, we have a great relationship with them, so it’s really exciting to see a new platform and see what they can do with it given all of the new control options they’ve got as well.”

De derde franchise welke exclusief op de PlayStation 3 uitkomt is natuurlijk Resistance. Ook deze game krijgt een NGP-versie en ook deze wordt weer ontwikkeld door een andere ontwikkelaar. Nihilistic Software mag de eer op zich nemen om er een prachtige NGP-game van te maken. Ook Insomniac Games heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met Resistance NGP, dus we hoeven ons totaal geen zorgen te maken hierover.