Ook Uncharted en Resistance voor de NGP worden ontwikkeld door andere studio’s

Met de komst van de Next Generation Portable (NGP) horen natuurlijk ook releasetitels bij. Er worden er al een paar genoemd en dat zijn zeker niet de minste. Wat te denken van Killzone, Uncharted en Resistance: drie franchises die exclusief voor de PlayStation 3 uitkomen en nu in ontwikkeling zijn voor op de NGP.

Laatst hadden we een video van de NGP waarin te zien was welke games er in ontwikkeling waren, zoals de drie eerder genoemde games. Even later werd bekend dat niet Guerrilla Games de NGP-versie van Killzone maakt, maar zusterbedrijf Studio Cambridge. Killzone is daar niet de enige mee, want met Uncharted en Resistance gebeurt vrijwel hetzelfde.

Uncharted NGP wordt gemaakt door Sony Bend en daar zit Naughty Dog helemaal niet mee. De keuze was volgens Naughty Dog community boss Arne Meyer heel makkelijk, omdat Naughty Dog een ‘one-game studio’ is. Ze hebben er alle vertrouwen in dat Sony Bend er een topgame van maakt die bij de Uncharted franchise hoort.

“We’re a one game studio so it would be very challenging for us. I know a long time ago we had looked at trying to do that as well, but it’s really about what makes sense for the universe and for the franchise as well.”

Sony Bend’s a great studio, we have a great relationship with them, so it’s really exciting to see a new platform and see what they can do with it given all of the new control options they’ve got as well.”

De derde franchise welke exclusief op de PlayStation 3 uitkomt is natuurlijk Resistance. Ook deze game krijgt een NGP-versie en ook deze wordt weer ontwikkeld door een andere ontwikkelaar. Nihilistic Software mag de eer op zich nemen om er een prachtige NGP-game van te maken. Ook Insomniac Games heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met Resistance NGP, dus we hoeven ons totaal geen zorgen te maken hierover.

Boxshot Uncharted: Golden Abyss

Uncharted: Golden Abyss

Releasedatum:
22-02-2012
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

5 reacties

 1.    276 XP
  ClankStar's avatar

  Ik vind het heel logisch, bijna alle studio’s zijn druk bezig met nieuwe PS3 games en we hebben het hier wel over NGP launch games. En als studio’s als Naughty Dog er vertrouwen in hebben, dan zie ik geen reden om te vrezen voor slechte NGP games :).

 2.    1562 XP
  dikked's avatar

  snap het ook wel want de NGP is een totaal ander iets als een PS3

 3.    1919 XP
  ddvos's avatar

  dat is wel zo maar zijn die studio’s net zo goed ?

 4.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @ddvos: Ja, je moet het zo zien: allemaal studio’s van Sony.

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als ze het maar goed doen he!

Uncharted: Golden Abyss kan nog altijd naar de PS4 komen
Naughty Dog dacht er over na om Uncharted: Golden Abyss in The Nathan Drake Collection te stoppen
Nieuwe game van Sony Bend krijgt waarschijnlijk een multiplayer
Twee nieuwe PS Vita bundels zijn onderweg