Na afloop van de livestream gisterenavond werd bekend dat de nieuwste game in de Assassin’s Creed franchise de subtitel ‘Valhalla’ heeft. Daarmee is het zeker dat de game zich in de tijd van Vikingen afspeelt en nu krijgen we de game voor het eerst te zien.

Ubisoft heeft zojuist de onthullingstrailer online gezet en die kan je hieronder bekijken. Assassin’s Creed: Valhalla zal dit najaar verschijnen voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Google Stadia en pc. Hieronder aanvullende informatie.

Spelers hebben de keuze of zij als mannelijke of vrouwelijke Eivor spelen en krijgen toegang tot tal van uitrustingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om haar, tatoeages, oorlogsverf en uitrusting aan te passen. Politieke allianties, strijdbeslissingen en dialoogkeuzes beïnvloeden de wereld van Assassin’s Creed: Valhalla, waardoor spelers beslissingen moeten afwegen om hun thuis en de toekomst van hun clan te beschermen.

Spelers leiden Eivors clan van Noormannen, nadat zij verdreven zijn uit Noorwegen door eindeloze oorlogen en afnemende grondstoffen in de negende eeuw na Christus, over de ijzige Noordzee naar het rijke, maar gebroken Engeland. Spelers bouwen aan een nieuwe toekomst voor hun clan, terwijl ze de meedogenloze vechtstijl van Vikingkrijgers herbeleven met een vernieuwd vechtsysteem. Het vechtsysteem biedt spelers onder andere de mogelijkheid om in beide handen een ander wapen te gebruiken en dat is ook wel nodig met een grotere verscheidenheid aan vijanden dan ooit tevoren.

Om noodzakelijke rijkdom en grondstoffen te verdienen, hebben spelers de mogelijkheid om met hun schip op specifieke locaties raids te leiden. Op het moment dat de Vikingen hun nieuwe thuis gevonden lijken te hebben, stuiten ze op weerstand van de Saxons. Onder hen is koning Aelfred van Wessex, die zelf de enige heerser van een beschaafd Engeland wil worden. Tegen alle verwachtingen in moet Eivor doen wat nodig is om Valhalla binnen handbereik te houden.