Activision heeft veel fans van True Crime en Guitar Hero een flinke bitch-slap in het gezicht gegeven. De uitgever heeft vandaag de financiële resultaten bekend gemaakt en qua cijfers hoeven we ons echt geen zorgen te maken dat Activision binnenkort hun deuren moeten gaan sluiten. Ze staan namelijk nog lang niet in het rood en hebben de laatste paar maanden van 2010 met winst afgesloten.

Hartstikke mooi voor Activision, maar voor ons en met name de fans is het een zwarte dag. Nadat we de documenten beter gingen bestuderen kwamen we tot een schokkende ontdekking. Activision annuleert per direct True Crime: Hong Kong en stopt met Guitar Hero. Dit terwijl Guitar Hero 2011 en True Crime: Hong Kong al in ontwikkeling waren.

Deze beslissingen zijn gebaseerd om de focus vooral te leggen op het maken van ‘World’s best interactive entertainment experiences’, aldus Activision. Wat de uitgever hiermee probeert te zeggen en te bereiken is ons volkomen onduidelijk. Brengen de games te weinig geld in het laatje? Vertel het ons Activision!


Zover waren ze al met True Crime: Hong Kong. Is het definitief einde oefening?