Hacker moet harde schijf laten zien aan Sony

Gisteren kon je al lezen dat Sony heel veel moeite heeft om gegevens te krijgen van de PlayStation 3 hackers, met name de hackers actief via Youtube en Twitter. Maar via een rechtelijk bevel heeft Sony een nieuwe manier om meer informatie te krijgen van de PS3 hackers.

George Hotz, beter bekend als GeoHot, heeft van de Amerikaanse rechter, Susan Illston, een bevel gekregen om Sony alle harde schijven en informatie te laten zien dat gaat over de hacks op de Playstation 3. GeoHot heeft eerder al een bevel gekregen om alle informatie en video’s over de PlayStation 3 van zijn website en Youtube te verwijderen, maar GeoHot laat het er niet bij zitten. De advocaat van GeoHot vond de uitspraak van de rechter “te overdreven” maar daar gaf de rechter geen gehoor aan.

Ook probeerde de rechter GeoHot te bevelen dat alle informatie die hij heeft gepubliceerd over de PlayStation 3 Hacks offline zou halen. Maar aangezien de informatie over het hele internet is verspreid is het een onmogelijk taak. Een paar uur later heeft de rechter het bevel vernietigd verklaard. Sony probeert nu op een andere manier de informatie te verwijderen, door iedereen die de hack durft te verspreiden te dreigen met een rechtzaak.

 1.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Jongs waar moet det heen? Pak die kut hacker aan en goed ook nog!!!! Egt mooie

 2. Anoniem -   
  Koffie's avatar

  Gooi die kerel van de trap en zeg gewoon dat het een ongelukje was. Dan op naar de volgende..

 3.    228 XP
  Obvious's avatar

  @ Koffie en Sixtar6:

  GeoHots heeft Sony geownd. Wat hebbenjullie gedaan? Gewns in een game? LOL.

 4. Anoniem -   
  GAST's avatar

  @Obvious

  +1

 5.    84 XP
  emiletelkamp's avatar

  Ik vind Sony maar zwak, ze hebben hun eigen systeem kreupel gemaakt (Other OS verwijderd) en brengen amper vernieuwingen, kijk naar In-game chatten met elkaar… wil je leuke extra functies als het online opslagen van je savegames? Dan mag je dokken!

  Ik zie in het hacken alleen maar voordelen: Externe schijven ondertsteuning met andere bestandsindeling (NTFS anyone?) dus gewoon Full-HD films direct afspelen op je PS3 vanaf externe schijf, andere bestandsformaten ondersteunen, Other-OS functie terug met volledige toegang tot de PS3 hardware, andere Browser (niet die brakke van de PS3 zelf)

  En ga zo maar door! Dat jullie dit niet willen, wil nog niet zeggen dat alle hackers weg moeten! Sony moet wat minder op Apple gaan lijken, want dit gaat de verkeerde kant op!

  (Nee ben geen Xbox fanboy, heb zelf alle Playstations vanaf de PS1 gehad)

 6. Anoniem -   
  Yeah's avatar

  Lkkr voor Sony het gaat ze toch nie lukke. Sta 110% achter GeoHotz & de hackers !

 7.    584 XP
  tovenaar's avatar

  hacken heeft een positieve en een negatieve uitwerking.
  de ontwikkeling zal vooruit gaan, maar daar tegenover staan natuurlijk ook meer (on)kosten voor de bedrijven, ontwikkelingen tegen cheaten in online games en natuurlijk de trophy hacks… wat komt door de mensen die een hack gebruiken voor illegaal verkegen software. (wat natuurlijk iedereen ontkent omdat ze er zelf financiële voordelen door hebben.)

  stel je voor dat jij 10 van je oude ps3-games verkoopt op marktplaats voor 10 euro per stuk. zou jij het er mee eens zijn dat iemand alle 10 de games meeneemt maar er maar voor 6 betaald? denk het niet, en zo denken bedrijven er ook over.. en ik ook

  dus ik vind dat er zo veel mogelijk gedaan moet worden tegen de hackers. want het geld wat ze mislopen bij de illegale downloader willen ze ergens weer verhalen. en dat is dus bij de eerlijke gamer/ gebruiker

 8.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  @emiletelkamp: daar heb ik mijn pc voor;P

 9.    118 XP
  nWo_CyBerMaNiaC's avatar

  Zit niet te zagen op sony, vroeger kocht je een systeem en dan had je dat gedurende een aantal jaar zonder dat er 1 update was nu gaan mensen zitten hacken omdat een systeem niet met genoeg nieuwigheden komt.
  -Trouwens die OtherOS functie die weg is, komt mede door de hackers.

 10.    84 XP
  emiletelkamp's avatar

  @ferrariking:

  Maar m`n PC Staat boven, en als ik snel ff wat op youtube wil kijken en geluid over m`n radio dan kan dat beter beneden.
  Zelfs de NOS applicatie van PS3 is slecht! UBERSLECHT, die van m`n iphone is nog beter…

  @nWo_CyBerMaNiaC:

  Is gewoon een smoes van Sony geweest, nu de PS3 ook op andere manieren te hacken is zetten ze Other OS toch ook niet terug? Dit terwijl zelfs het Amerikaanse leger er een hele stapel had die automatisch geupdate worden, en sony zegt gewoon: pech gehad?

 11. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @nWo_CyBerMaNiaC:

  Maar vroeger ging Sony ook niet beloven, dit komt voor de psx/ps2 of dit. (bijv in-game cross chat) riepen ze 3 jaar lang, nu hoor je ze er niet meer over? En het gaat niet over zagen, maar ik vind dat sony nu een beetje doordraait ze weten dat ze gefaald hebben door te zeggen “de ps3 is niet te hacken” en nu proberen ze koste van het kost, alles te fixen.
  gebeurt is gebeurt, als je hacked moet die persoon het weten, ik koop mijn games nog steeds, laat Sony zich nu maar focussen op belangrijkere dingen

 12.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  @nWo_CyBerMaNiaC: Jah inderdaad, ze hebben het uiteindelijk aan zich zelf te danken!

 13.    283 XP
  Alycan's avatar

  @emiletelkamp: Simpelweg +10.
  Eindelijk vernieuwing en innovatie op de PS3.

  Sony zou zich moeten schamen dat ze zelf nooit met dat soort features aankomen. De PSP heeft sinds tijdens een “browser” met 2MB Cache.. Daar heb je niets aan natuurlijk en die heb ik ook gehacked. Heb nu een browser met 30MB cache en elke webpagina is normaal te bekijken.

  Hacken brengt positieve ontwikkelingen met zich mee en daar is het voor bedoeld. Jammer is dat er natuurlijk altijd mensen zijn die dat niet kunnen/willen zien en dat er mensen zijn die er op een verkeerde manier hun voordeel mee doen. (De downloaders van games bv.)

 14.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  weg met die kut nerd

 15.    6677 XP
  Myx's avatar

  @emiletelkamp: Het probleem is gewoon dat het hier niet bij blijft. Er komen ISO Loaders en dan kan een uitgever ook zwaaien naar zijn geld. Trophy hacks die het hele nut van uitdaging weghalen. Als het idd zo was als wat jij zei zou ik het ook geen probleem vinden maar dat is het gewoon niet.

 16. Anoniem -   
  pshackers's avatar

  ik heb beide psp en ps3 console gehackt voor een paar redenenen, en dat voor een snes emulator de snes9x, speel nog altijd mortal kombat 3 ultimate, echt lekker, en killer instinct = beste game ooit en Dragon Ball Z Hyper Dimension enz…. en ben momenteel aan het wachten dat er ze een multi movieplayer zoals vlc player gaan uitbrengen voor de ps3 die ook mkv filmpjes kan spelen met ondertitels, heb een 60gb ps3 classic, dus game nog soms ps2 games

 17.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  alsof die kerel geen back-up heeft…