Gisteren kon je al lezen dat Sony heel veel moeite heeft om gegevens te krijgen van de PlayStation 3 hackers, met name de hackers actief via Youtube en Twitter. Maar via een rechtelijk bevel heeft Sony een nieuwe manier om meer informatie te krijgen van de PS3 hackers.

George Hotz, beter bekend als GeoHot, heeft van de Amerikaanse rechter, Susan Illston, een bevel gekregen om Sony alle harde schijven en informatie te laten zien dat gaat over de hacks op de Playstation 3. GeoHot heeft eerder al een bevel gekregen om alle informatie en video’s over de PlayStation 3 van zijn website en Youtube te verwijderen, maar GeoHot laat het er niet bij zitten. De advocaat van GeoHot vond de uitspraak van de rechter “te overdreven” maar daar gaf de rechter geen gehoor aan.

Ook probeerde de rechter GeoHot te bevelen dat alle informatie die hij heeft gepubliceerd over de PlayStation 3 Hacks offline zou halen. Maar aangezien de informatie over het hele internet is verspreid is het een onmogelijk taak. Een paar uur later heeft de rechter het bevel vernietigd verklaard. Sony probeert nu op een andere manier de informatie te verwijderen, door iedereen die de hack durft te verspreiden te dreigen met een rechtzaak.