Jawel, na al een hele hoop eerdere geruchten over het eventuele bestaan van een nieuwe Silent Hill game, duikt nu opnieuw een gerucht op dat dit nieuws lijkt te bevestigen. We hebben het gerucht wederom te danken aan AestheticGamer aka Dusk Golem, die toch wel enigszins serieus genomen mag worden als het op geruchten aankomt. Hij postte het volgende:

“I’ll lay this out again bluntly:

Silent Hill if the Japan Studios, Toyama directing, etc, stuff is all true will either be revealed on the 4th or in August. It SHOULD be the 4th as the team is excited to reveal it, the game is PS5 exclusive and it’s in a playable state. The only reason it might not is it’s not a launch game.”

Gezien het PlayStation 5 evenement niet doorgaat is de ‘vierde’ waarover gesproken wordt niet langer relevant, maar de kans is natuurlijk aanwezig dat de game tijdens die showcase getoond gaat worden. Ook al zal die nu later plaatsvinden.

Mochten we de game niet tijdens dat evenement zien, dan zal de titel tijdens de volgende showcase getoond gaan worden in augustus. Dit betekent ook dat de leaker zeer zeker van zijn zaak is en dat er in ieder geval een nieuw deel in de maak is, de aankondiging is alleen nog wat onzeker.

Wanneer de game zelf dan zal uitkomen is momenteel nog niet duidelijk, maar een launch titel voor de PS5 wordt het alleszins hoogst waarschijnlijk niet. Gezien nog steeds niets officieel is, valt het aan te raden het voor nu met een korrel zout te nemen.