Eerder lieten we jullie laten weten dat True Crime: Hong Kong is stopgezet door Activision. Vandaag is er meer bekend waarom Activision dit heeft gedaan. Ook liet United Front Games, de makers van True Crime: Hong Kong, zien wat hun mening is over het besluit.

De makers van True Crime: Hong Kong liet op hun eigen site weten: “We zijn teleurgesteld dat we de game niet verder mochten afmaken. We proberen alleen games van goede kwaliteit te maken. In de toekomst hopen we nog verder te werken samen met Activision”. United Front Games zegt ook dat True Crime: Hong Kong zo goed als af was, van begin tot eind.

Activision liet in een persbericht weten dat True Crime: Hong Kong niet paste bij “de imago van Activision om de beste ervaring te geven voor de gamer.”. Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, zegt verder dat “True Crime: Hong Kong een game moet zijn van hoge kwaliteit. Op de eerste dag dat ik op bezoek was bij United Front Games liet ik dat weten en ze hebben het niet waargemaakt. Het is gewoon niet goed genoeg om het door ons te laten uitbrengen.” United Front Games liet verder weten begrip te hebben voor de besluit van Activision.

United Front Games richt zich op dit moment aan een nieuwe, nog niet aangekondigde, project.