Sony: “De NGP zal de PSP niet de das om doen”

Sony heeft flink wat leuke aankondigingen gedaan de laatste tijd. Eén van de grootste is zonder twijfel de aankondiging van de officiële opvolger van de PSP, de NGP. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig en veel gamers kunnen niet wachten om het apparaatje in hun handen te hebben, maar hoe zit het met de eigenaars van een originele PSP?

Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment worldwide studios, stelt ons gerust en laat ons weten dat de NGP naast de PSP zal bestaan. Yoshida meldt dat het zakelijk geen verstandige keuze is om de PSP in de koelkast te gooien aangezien ze nog bezig zijn met content uit te brengen voor Sony’s eerste handheld.

“It can’t replace a platform that has already been on sale for seven years now. In terms of pricing, we can’t sell the NGP for the same price as a PSP. The PSP has become very affordable and popular, especially with younger generations.

“I think the NGP needs time to mature and get adopted by users. So, for the time being, both platforms will coexist.”

PSP-bezitters wees dus gerust, voorlopig zal de PSP nog gewoon voorzien worden van games, updates en meer. Wanneer de NGP echter algeheel is aangenomen als vervanger van de PSP, dan pas zal de oude handheld voorgoed de deur gewezen worden.

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als ik de NGP heb dan boeit het me echt niet wat er op de psp komt.

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @Myx: Hehe same here

 3.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik neem aan dat de meeste mensen dan ook geen psp meer kopen. En de gene die er al een hebben een NGP gaan kopen. Omdat die veel beter is als we sony mogen geloven. Dus dan zal hij van zelf wel uitsterven

 4.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Het is niet alsof de PSP nog zo goed doet hier in europa, dus wanneer de NGP uitkomt zal dat echt wel de doodsteek worden voor de PSP tenzij die dan naar een prijs van rond de 50-60 euro zal dalen..

  Denk dan ook dat dit meer gericht is op de japanse markt waar de PSP een enorm succes is.

 5.    486 XP
  distefano's avatar

  als hij niet meer dan 350€ kost bij de release koop ik hem van dag 1

 6.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  Oude psp snel verkopen dus…

 7.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  ziet er niet verkeerd uit maar ik denk dat ie veeeel te duur is…

 8.    46 XP
  Lexus's avatar

  Nee de NGP zal de PSP de das niet omdoen dat heeft de piraterij namelijk al gedaan. Nu maar hopen dat de NGP betere en voldoende games krijgt.

  :: Lexus ::

 9.   
  Engel_des_Doods's avatar

  dure ding