Sony heeft flink wat leuke aankondigingen gedaan de laatste tijd. Eén van de grootste is zonder twijfel de aankondiging van de officiële opvolger van de PSP, de NGP. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig en veel gamers kunnen niet wachten om het apparaatje in hun handen te hebben, maar hoe zit het met de eigenaars van een originele PSP?

Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment worldwide studios, stelt ons gerust en laat ons weten dat de NGP naast de PSP zal bestaan. Yoshida meldt dat het zakelijk geen verstandige keuze is om de PSP in de koelkast te gooien aangezien ze nog bezig zijn met content uit te brengen voor Sony’s eerste handheld.

“It can’t replace a platform that has already been on sale for seven years now. In terms of pricing, we can’t sell the NGP for the same price as a PSP. The PSP has become very affordable and popular, especially with younger generations.

“I think the NGP needs time to mature and get adopted by users. So, for the time being, both platforms will coexist.”

PSP-bezitters wees dus gerust, voorlopig zal de PSP nog gewoon voorzien worden van games, updates en meer. Wanneer de NGP echter algeheel is aangenomen als vervanger van de PSP, dan pas zal de oude handheld voorgoed de deur gewezen worden.