Chivalry: Medieval Warfare wist op consoles geen indruk te maken. Torn Banner Studios is nu druk bezig met diens vervolg en ook dit deel zal wederom uitkomen voor consoles, zowel current- als next-gen.

Het is de bedoeling dat Chivalry II de gameplay van het eerste deel pakt en deze naar een hoger niveau tilt. Dit zou volgens de ontwikkelaar onder andere komen door het verbeterde vechtsysteem dat realtime slagen combineert met een free-flowing combosysteem. Dit zorgt voor snellere en meer realistische actie. Je kan ook met meerdere vijanden tegelijk vechten en dit alles maakt de game een ongekende zwaardvechtervaring.

Chivalry II komt voor zo goed als alle platformen uit, namelijk de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc. De game ondersteunt cross-play, dus het maakt niet uit op welk platform je vrienden spelen, je kan te allen tijde samen het slagveld betreden.

De voornaamste kenmerken van Chivalry zijn als volgt:

  • Cross-play op alle platformen: Massale gevechten vragen om epische slagvelden. Doordat de game cross-play gespeeld kan worden op alle platformen, worden de grenzen tussen pc- en console-gamers doorbroken en kunnen spelers samen het slagveld betreden, ongeacht het platform waarop ze spelen.
  • Verbluffende, filmachtige presentatie: De kwaliteit van de beelden is gigantisch verbeterd, met een sfeer die spelers verplaatst naar hun favoriete momenten uit epische Hollywood-films met middeleeuwse gevechten. Dit alles gebouwd op de nieuwste en beste game-engine, Unreal Engine 4.
  • Epische middeleeuwse omgevingen: Uitgestrekte middeleeuwse omgevingen, variërend van toernooivelden tot epische, grootschalige kasteelbelegeringen.
  • Gigantische schaal: Ervaar de chaos van epische middeleeuwse slagvelden en hak je een weg door grootschalige gevechten die zijn gemaakt om je de intensiteit en scope van “The Battle of the Bastards” uit Game of Thrones te laten beleven.
  • Kies je vechtstijl: Dankzij het nieuwe subklassessysteem bepaal je zelf je unieke rol op het slagveld. De vier basisklasses zijn uitgebreid met diverse subklasses, met voor elk een arsenaal unieke wapens en diverse visuele varianten en nieuwe support-items als oliepotten, barricades, voorraadkisten en staken voor boogschutters.
  • Machtige wapens: Heers over het slagveld met zware belegeringswapens, inclusief ballista’s, katapulten, trebuchets, stormrammen, mantelets, spijkervallen en meer.
  • Bouw je eigen held: Als held op het slagveld wil je er natuurlijk ook een beetje goed uitzien. Daarvoor kun je gebruikmaken van een uitgebreid en gevarieerd aanpassingssysteem: kies je soort hoofd, huidskleur, kapsel + gezichtsbeharing, littekens, face paint, bijnaam, heraldiek, helm, pantser, wapens en meer voor miljoenen mogelijke combinaties.
  • Weiger te sterven: Je kunt blijven vechten, ook nadat je bent neergeslagen, een ledemaat verliest, in brand staat, vol pijlen zit, je schild is gebroken, je onder het bloed zit of wanneer je je kruipend moet verplaatsen. Verband, revives en de nieuwe downed-status maken het mogelijk om je teamgenoten te helpen en te blijven strijden tot je laatste druppel bloed.

Torn Banner Studios heeft ook nog een nieuwe trailer van Chivalry II beschikbaar gesteld en die kan je hieronder checken.