Resident Evil 8: Village werd zonet met veel bombarie aangekondigd op het PS5-evenement. En raad eens? De geruchten die zich de afgelopen weken aan duizelingwekkende snelheden opstapelden, lijken grotendeels te kloppen.

Van een onheilspellend kasteel tot een schijnbaar kwaadaardige Chris Redfield, Capcom lijkt all-in te gaan voor een onvoorspelbaar, episch achtste deel. En daar lijkt zelfs een weerwolf bij te horen. Ik kan alvast niet wachten om te ontdekken wat de game voor ons in petto heeft…

Inmiddels heeft Capcom ook aanvullende details gedeeld. Zo zal de game zich een paar jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil 7 afspelen. Ethan Winters is wederom de protagonist en zodra Chris Redfield opduikt, ontstaat er een aaneenschakeling van gebeurtenissen, waardoor Ethan in een mysterieus dorp zal belanden.

Hier gaat hij op zoek naar antwoorden op de vragen die zijn ontstaan naar aanleiding van de acties van Chris Redfield. Verdere informatie zal Capcom later bekendmaken. De game heeft nog geen releasedatum, maar zal in 2021 verschijnen.