The Dark Knight is lekker op dreef de laatste paar jaar. Met de succesvolle films van regisseur Chris Nolan over onze favoriete duistere ridder en wellicht de beste superheldengame ooit gemaakt, stijgt de populariteit van de vleermuizenman enorm. En terecht als je het ons vraagt, want mede dankzij Batman: Arkham Asylum heeft Batman het respect gewonnen van vele gamers. Rocksteady heeft een tijd terug het gevolg op Arkham Asylum aangekondigd en zal zich dit keer afspelen in een stad.

Er gingen de laatste tijd een hoop geruchten rond op het internet over een eventuele multiplayer modus in Arkham City. De game zou worden voorzien van een co-op modus waar de Joker en Batman naast elkaar zouden vechten. Sefton Hill van Rocksteady heeft in een interview met IGN deze geruchten eindelijk beantwoord. Er zal geen multiplayer modus aanwezig zijn in Arkham City. De belangrijkste reden voor deze keuze was dat ze de tijd die ze in de multiplayer hadden moeten steken, liever in de singleplayer staken. De game is hierdoor duidelijk beter geworden zegt Hill.

“If we use all of the energy that is required to create multiplayer and instead focus this on the single player, would that deliver a better overall game?”

Naast dit nieuwtje zijn er ook nieuwe screenshots verschenen van Arkham City en het ziet er bijzonder goed uit. Hebben jullie zin in dit nieuwe Batman avontuur? Laat het ons weten in de comments!